Doi miliardari francezi donează 300 milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

0
1148

Miliardarii de lux ai Franței au promis 300 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris după ce faimoasa clădire a fost răvășită luni de un incendiu, scrie Ziarul Financiar cu referire la Bloomberg.

Astfel, miliardarii au răspuns la apelul președintelui francez Emmanuel Macron, de a strânge bani pentru reparații.

Francois-Henri Pinault, președinte și CEO al grupului Kering care deține brandul Gucci, și tatăl său, Francois Pinault, vor dona 100 de milioane de euro din compania Artemis, potrivit unui anunț lansat astăzi de familie.

Rivalii lor, familia Arnault, au ieșit doar la câteva minute distanță și au anunțat că vor da 200 de milioane de euro și vor pune la dispoziție expertiza și resursele arhitecturale și de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Loui Vuitton şi Moet.

„Tragedia asta lovește tot poporul francez, și dincolo de asta, pe toți cei atașați de valorile spirituale. Puși în fața acestei tragedii, toți ne dorim să readucem la viață acest diamant cât mai repede”, spune Francois-Henri Pinault, 56 ani, într-o declarație publică.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că va reconstrui catedrala Notre-Dame din centrul Parisului după ce incendiul a mistuit monumentul vechi de 850 de ani.