Grupul românesc Direct Pharma Logistics își extinde operațiunile în Bulgaria și Republica Moldova

0
9

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop își extinde operațiunile de distribuție de medicamente în Bulgaria, iar o nouă extindere urmează să aibă loc anul viitor și în Republica Moldova.

„Pentru producătorii cu care noi colaborăm, un mare avantaj este reprezentat de simplificarea accesului în alte piețe învecinate cu România, unde aceștia nu sunt prezenți în acest moment. De asemenea, vom putea negocia si semna contracte de exclusivitate cu viitori parteneri care își doresc sa acceseze mai multe piețe printr-un singur partener. De-a lungul celor 10 ani de activitate, ne-am confruntat cu această solicitare din partea unor companii partenere și mereu ne-am dorit extinderea și pe alte piețe. Am vrut însă mai întâi să ne consolidăm ca grup, să căpătăm experiența pe care azi o avem, așadar a venit momentul să ne desfășurăm activitatea în mai multe zone din Europa”

Octavian Iacob, Cofondator Direct Pharma Logistics.

Conform declaraţiilor Uniunii Farmaceutice Bulgare, deşi numărul de farmacii este aproape dublu faţă de media europeană, există un deficit important din perspectiva numărului de farmacişti şi un deficit major de medicamente.

Procesul de extindere este parte a unei strategii care si-a propus obiective ambițioase pentru viitor: borna de 50 de milioane de euro este următorul obiectiv, alături de menținerea indicatorului EBITDA la nivel de două cifre procentuale și creșterea cifrei de afaceri cu minim 10% anual.

Pentru primul trimestru al anului 2024, Direct Pharma Logistics și-a depășit obiectivele propuse, înregistrând o cifră de afaceri de 11.1 milioane de euro în primul trimestru din 2024, cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru viitor, se întrevăd noi linii de business atăt pe piaţa locală şi nu numai, un proces complex de retehnologizare a infrastructurii IT şi un proiect pentru construirea unei noi locaţii pentru depozit, care să poată deservi activităţile grupului în următorii ani.

Grupul se angajează să continue să se extindă şi în Republica Moldova din 2025, aducând soluţii terapeutice avansate şi de încredere pe piaţa farmaceutică. Totodată, continuă să investească în colaborări strategice pentru a continua să reprezinte avangarda inovaţiei în domeniul sănătăţii, cu un impact pozitiv şi durabil asupra vieţilor pacienţilor.