Consiliul Concurenței se deschide publicului? Toată lumea este invitată la un eveniment dedicat concurenței în R. Moldova

0
1223

Concurența în sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto etc. va fi discutată în cadrul PRIA COMPETITION CHIȘINAU – eveniment organizat de PRIAevents, împreună cu Consiliului Concurentei din Republica Moldova la 21 noiembrie 2019, la Chișinău.

Conferința se va focusa pe lupta împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, pe fuziuni și achiziții, concurență neloială a prețurilor și a altor practici de concurență.

”Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumpărați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii asociațiilor profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă atunci când participă la licitații”, , menționează un comunicat PRIAevents

În cadrul conferinței vor fi prezentate noutățile legislative privind concurența, analize la nivel înalt și studii de caz.

”Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice”, spun organizatorii.

La eveniment sunt așteptați top manageri – președinți, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și reprezentanți ai asociațiilor profesionale, camerelor de comerț, ambasadelor, consultanți, investitori, economiști, profesori și jurnaliști.

Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.