Drumul național M1 va fi reparat

0
1034

Drumul național M1 frontiera cu România–Leușeni–Chișinău–Dubăsari–frontiera cu Ucraina, km 95,3-96,0, va fi reabilitat și extins, transmite MOLDPRES.  

Pentru ca lucrările să poată fi efectuate, guvernul a aprobat miercuri, 6 noiembrie, o hotărâre potrivit căreia 1,1168 ha de terenuri, proprietate a statului, amplasate în intravilanul municipiului Chişinău, au fost transmite cu titlu gratuit, din gestiunea Agenției „Apele Moldovei” în cea a Administrației de Stat a Drumurilor. 

Porțiunea de drum vizată este parte componentă a centurii de ocolire a municipiului Chișinău. Decizia de a o reabilita și a o extinde a fost luată întrucât fluxul de transport în regiune a crescut considerabil, iar podurile rutiere de pe sectorul respectiv de drum au fost supuse unor sarcini excesive și au început să degradeze prematur.

În aceste condiții, autorii proiectului au propus reabilitarea drumului și extinderea nodului rutier amplasat la km 95,3-96,0 în urma extinderii părții carosabile de la 2 la 4 benzi de circulație.

Acțiunile ar urma să fluidizeze traficul în zonă.  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că documentația de proiect a fost deja elaborată, iar responsabilii sunt pregătiți pentru începerea lucrărilor.