Klaus Iohannis : „România și Statele Unite ar trebui să acorde sprijin Republicii Moldova”

  0
  368

  România şi Statele Unite, alături de alte ţări aliate, ar trebui să acorde sprijin și Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

  Președintele României, Klaus Iohannis a declarat astăzi în cadrul conferinței comune susținută alături de vicepreședintele SUA, Kamala Harris, că alături de sprijinul umanitar pe care România și Statele Unite îl acordă pe multiple paliere Ucrainei, este necesară acordarea de sprijin și Republicii Moldova.

  Şeful statului român a specificat că, din punct de vedere al numărului de refugiaţi pe teritoriul statului moldovean, situaţia din Republica Moldova este unică. „Am discutat, totodată, şi despre sprijinul atât de necesar pe care trebuie să îl acordăm Republicii Moldova. Situaţia în care se află ţara vecină este unică din punctul de vedere al numărului foarte mare de refugiaţi raportat la cel al populaţiei. Această presiune se suprapune pe dificultăţile de ordin economic sau energetic cărora Republica Moldova este nevoită să le facă faţă”, a explicat președintele Iohannis.

  Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, întreprinde astăzi o vizită oficială la Bucureşti. Vizita vicepreşedintelui american are loc şi în contextul împlinirii, în 2022, a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic bilateral dintre România și Statele Unite.