Grupul elvețian Vetropack intră cu acte în regulă pe piața moldovenească a ambalajelor din sticlă

0
1105

Grupul elvețian Vetropack  anunță despre finalizarea cu succes a achiziției companiilor Glass Container Company și Glass Container Prim, lideri pe piața moldovenească a ambalajelor din sticlă.  

Vetropack, lider  pe piața europeană a ambalajelor din sticlă, a raportat joi 10 decembrie că achiziționarea celor două fabrici din Republica Moldova, anunțată încă la începutul lunii august a anului curent,  a fost finalizată cu succes după ce au fost obținute aprobările necesare de la autoritățile competente responsabile.

De formalitățile necesare începerii activității Vetropack în Republica Moldova s-a ocupat firma de avocatură Gladei&Partners. 

”Un nou investitor strategic în Moldova! În spatele fiecărui Big Deal stă o echipă care nu știe a da înapoi”, anunță finalizarea procesului managerul și fondatorul acesteia Roger Gladei.

Potrivit unui comunicat anterior al grupului, achiziția urmează să sporească poziția pe piață a Vetropack în Europa Centrală și de Est.

„Cu această achiziție, continuăm să ne extindem într-o regiune cu care suntem foarte familiari – o regiune în care avem aproape trei decenii de experiență în fabricarea sticlei”, afirma la acesl moment Johann Reiter, CEO al Vetropack Group.

Potrivit Vetropack strategia sa a fost întotdeauna să integreze achizițiile sale în cadrul grupului mai larg, păstrând însă caracteristicile și identitatea locală.

Grupul Vetropack este unul dintre principalii producători de ambalaje din sticlă pentru industria alimentară și a băuturilor din Europa.

Grupul are facilități de producție de ultimă generație precum și birouri de vânzări și distribuție în Elveția, Austria, Republica Cehă, Croația, Slovacia, Ucraina și Italia.