Lider global al ospitalității augmentate deschide primul hotel MGallery la Chișinău

0
1236

Accor, lider global al ospitalității augmentate, își extinde portofoliul în regiunea balcanică cu deschiderea primului hotel în Republica Moldova. Grupul a semnat un acord de franciză cu compania Dalomites SRL pentru rebrandingul hotelului existent BERD’s Design din Chișinău în MGallery. Complexul cu 33 de camere îi va întâmpina pe primii oaspeți până la sfârșitul acestui an.

Cu multe deschideri în România și Bulgaria, Accor își extinde semnificativ operațiunea în sud-estul Europei. Grupul tocmai a semnat un acord pentru primul hotel de lanț în Moldova. Datorită cooperării cu Dalomites SRL, până la sfârșitul anului 2020, hotelul existent BERD’s din Chișinău se va alătura brandului MGallery. Primul hotel marca Accor din țară va oferi oaspeților săi 33 de camere și apartamente de lux, un restaurant italian distins, care servește cocktailuri semnate MGallery, Art Lounge cu piese de artă de importanță națională de la artiști autohtoni și o experiență deosebită de SPA, cu facilități premium și un studiou de sport complet echipat.

”Extinderea ofertei noastre în Balcani a fost foarte reușită, ceea ce oferă investitorului mai multă încredere pentru a se alătura familiei Accor. Moldova este o bijuterie ascunsă plină de oportunități de descoperit, îmbogățind experiențele fiecărui oaspete care alege această destinație. De aceea, suntem bucuroși să introducem mărcile Accor pe piața locală a ospitalității cu primul hotel MGallery care vine la Chișinău. Suntem siguri că va fi un loc de întâmpinat oaspeții cu experiențe memorabile și istorii de povestit, deoarece Hotelul BERD’s a câștigat deja inimile oaspeților”spune Cătălina Toma, Director de dezvoltare România-Bulgaria-Republica Cehă și Moldova, Accor.

Hotelul BERDS a fost conceptualizat de arhitectul italian Luca Scacchetti ca o simbioză între patrimoniul cultural moldovenesc și confortul atemporal al designului modern. Motivele naționale și lucrările de artă artizanală sunt îmbinate iscusit cu cele mai noi soluții de design și tehnologie de ultimă generație, care, împreună cu o deservire atentă, creează o experiență unică și plăcută.

”De la lansarea proiectului BERDS Hotel, scopul nostru a fost să îmbogățim piața locală cu noi concepte, standarde remarcabile de servicii și inovații din industrie. Primii cinci ani ai BERDs au fost plini de oaspeți, care în cele din urmă au devenit parte a familiei noastre, realizări care ne-au oferit un scop să continuăm pe drumul nostru spre a deveni o destinație de excepție a ospitalității din Moldova. Designul și caracteristicile unice ale hotelului corespund bine cu nucleul Colecției MGallery Boutique, de aceea ideea de a ne uni forțele cu un grup hotelier internațional ca Accor a fost una firească pentru noi”, menționează Lucia Berdos, proprietarul BERDS Hotel.

Colecția de hoteluri MGallery include hoteluri de tip boutique, fiecare cu propriul design original și istorii unice de povestit. Fiecare destinație oferă o experiență excepțională inspirată de esența localității, creând momente memorabile, care inspiră amintiri pe toată viața. În prezent, MGallery cuprinde peste 100 de hoteluri tip boutique, permițând oaspeților să descopere peste 30 de destinații din întreaga lume. Hotelurile MGallery din Europa de Est sunt situate, de exemplu, în Praga, Budapesta, Cracovia, Wroclaw, Odessa și în curând la Chișinău. În centrul orașului, pe malului mării, în sânul naturii sau în locuri mai puțin obișnuite, hotelurile din Colecția MGallery invită fiecare oaspete să exploreze lumea și splendoarea ei.

Investitorul și proprietarul noului hotel MGallery din Moldova este compania Dalomites SRL, fondată în 2007, parte a grupului de companii deținute de Dorian și Lucia Berdos, care deține lanțul de farmacii Felicia din Moldova.

Accor este un grup de ospitalitate augmentată, lider mondial, care oferă experiențe unice și semnificative în 5.000 de hoteluri, stațiuni și reședințe din peste 110 țări. Cu un portofoliu inegalabil de mărci de la lux la econom, Accor oferă savoir-faire în domeniul ospitalității de mai bine de 50 de ani.

Dincolo de spații de cazare, Accor oferă noi modalități de viață, muncă și agrement cu mărci de produse alimentare și băuturi, viață de noapte, bunăstare și co-working. Pentru a spori performanța afacerii, portofoliul de acceleratoare de afaceri Accor amplifică distribuția, operațiunile și experiențele de ospitalitate. Oaspeții au acces la unul dintre cele mai atractive programe hoteliere de loialitate din lume.

Accor SA este listată public la bursa de valori Euronext Paris și pe piața extrabursieră .