Procuratura confirmă: Blue Air nu mai este acționar la Air Moldova

0
1182

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție confirmă că Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL, proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul.

Totuși, procurorii dezmint înstrăinarea cotei sociale a Air Moldova. „În urma speculațiilor recente privind înstrăinarea cotei sociale a „Air Moldova”, Procuratura Anticorupție reconfirmă aplicarea sechestrului asupra a 100% din capitalul social al agentului economic menționat, care aparține „Civil Aviation Grup” SRL”, conform unui comunicat remis.

De asemenea, Procuratura Anticorupție confirmă că au fost înstrăinate 49% din capitalul social care aparțin companiei Blue Air în capitalul social al „Civil Aviation Grup” SRL. Schimbarea în structura asociaților de la Civil Aviation Group SRL, firmă care un an în urmă a privatizat compania aeriană de stat Air Moldova, achitând un preț de 50 milioane lei și asumându-și obligațiunea de a achita datoriile de 1,25 miliarde lei, a devenit cunoscută de curând.

Drept urmare, Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL, proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul.

Noul asociat este afaceristul Dzintars Pomers din Letonia, care exercită și funcția de administrator al companiei Civil Aviation Group.

Tranzacția a avut loc în perioada 18 septembrie – 7 octombrie 2019, exact când Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA și Procuratura Anticorupție au anunțat că au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL.

În aceeași perioadă ARBI a aplicat sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei și pe bunuri și active care aparțin companiei Air Moldova, inclusiv automobile, imobile, dar și două aeronave.