Un nou pod peste Prut va interconecta infrastructurile rutiere între România și R. Moldova

  0
  443

  Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova au agreat textul final al Acordului privind construcția podului rutier de frontieră, peste râul Prut. Podul va interconecta infrastructurile rutiere între state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (Republica Moldova).

  Guvernul României va finanța lucrările de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Suma totală a fost estimată la 40 de milioane euro. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată de Guvernul de la Chișinău, cu un cost estimativ de două milioane euro.”, a anunțat într-o videoconferință secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu. 

  Oficialul român a mai spus că au fost purtate discuții pentru semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reabilitarea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România), care a fost deja reabilitat la finele anului 2021, valoarea lucrărilor fiind de circa 8 milioane de lei, asigurată în totalitate de Guvernul României. 

  Cele două acorduri urmează a fi semnate în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova, planificată pentru 11 februarie curent.