Va fi instituit Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală

0
392

Parlamentul a adoptat azi pachetul de legi care prevede instituirea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, informează MOLDPRES.

Fondul va deveni principala sursă de finanțare a proiectelor investiționale, destinate autorităților publice locale, din domeniul energetic, dezvoltării rurale (în special, proiecte de alimentare cu apă și canalizare), infrastructuri locale, atractivității turistice, dezvoltării infrastructurii economice, dezvoltării urbane.

Suplimentar, acest Fond va cofinanța și proiectele finanțate de partenerii externi. Noua entitate va activa în baza Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și va prelua proiectele de dezvoltare regională și locală.

O altă prevedere a pachetului de legi se referă la dezvoltarea unui sistem informațional, care va asigura evidența proiectelor finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Potrivit documentului, mijloacele de finanțare ale Fondului Național provin din resursele anuale de la bugetul de stat, sursele de asistență externă și alte surse permise de cadrul normativ.